Splošni prodajni pogoji

Splošno

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.plansdesign.net (v nadaljevanju: plansdesign.net ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje plansdesign.net ter poslovni odnos med PROMO, Mojca Povhe s.p., registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

Podatki o podjetju

S spletno trgovino www.plansdesign.net upravlja podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p. Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: PROMO- svetovanje, Mojca Povhe s.p.
Kratko ime: PROMO, Mojca Povhe s.p.
Naslov: Klemenčičeva ulica 2, 8210 Trebnje
Transakcijski račun: IBAN SI56 0315 3100 0306 802 (odprt 5.5.2006, SKB d.d.)  
Matična številka: 3086674000
Davčna številka: 60976373

Davčni zavezanec: NE
E-pošta: info.design.plans@gmail.com
Telefon: +386 (0)31 663 295

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 21.4.2006.

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.plansdesign.net (v nadaljevanju: plansdesign.net ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje plansdesign.net ter poslovni odnos med PROMO, Mojca Povhe s.p., registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

1. Splošno o plansdesign.net

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba in avtorske pravice podjetja

Ponudba na spletni trgovini plansdesign.net se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminjajo. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p.p ni davčni zavezanec. Skladno z 94.čl. ZDDV ddv ni obračunan. Vse cene so izražene v EUR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcije
Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo., če je ta omogočena. Pri nakupu artiklov v akciji ne velja brezplačna poštnina – v kolikor ni določeno drugače. 

Slikovni material in grafika
Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last PROMO, Mojca Povhe s.p., poslovnih partnerjev ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve ter lahko prikazujejo simbolično ali dejansko storitev, ponudbo, podjetje ali blago oziroma prodajno akcijo. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Vsa vsebina (slike, besedilo, logotip, dizajn ...) je v lasti lastnika spletne trgovine. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani www.plansdesign.net, brez pisnega dovoljenja lastnika spletne trgovine ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

4. Postopek registracije in uporaba spletne strani

Obiskovalec spletno trgovino uporablja kot neregistriran uporabnik, pri čemer pa ima pri posameznih korakih na spletu možnost hitre registracije svojega uporabniškega profila.

 

Uporabnik se registrira tako, da izpolni obrazec za registracijo s naslednjimi podatki: Ime, Priimek, Naslov, e-pošta ter telefonska številka, pri čemer je seznanjen tudi s splošnimi pogoji naročanja, ki jih potrdi in sprejme.

 

Z registracijo uporabnik pridobi dostop do profila, kjer lahko spremlja svojo zgodovino nakupov, registracija pa uporabniku koristi tudi v smislu hitrejšega ter enostavnejšega naročanja preko spletne trgovine www.plansdesign.net, saj uporabniku na ta način ni potrebno vedno znova vnašati podatkov o naslovu za dostavo, saj je le-ta vnešen ob registraciji v sistem. V primeru, da uporabnik želi dostavo na drug naslov, ima tekom opravljanja novega naročila tudi to možnost.

 

Registracija je možna samo ob posredovanju vseh obveznih podatkov in ob strinjanju splošnih pogojev uporabe spletne strani www.plansdesign.net. Če uporabnik ne želi posredovati katerega od obveznih podatkov ali ne sprejme splošnih pogojev, ne bo mogel uspešno dokončati prijave in njegova registracija ne bo izvedena oz. uspešna.

Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po opravljeni registraciji se lahko uporabnik v svoj profil prijavi z uporabniškim imenom, ki je enak elektronskemu naslovu in geslom, ki si ga je izbral ob registraciji.

 

Če se želi uporabnik naročiti na obveščanje o aktualnih akcijah in novostih, lahko le-to označi med procesom svoje registracije in s tem avtomatsko potrdi in soglaša s privolitvijo o prejemanju e-novic. Uporabnik se lahko od prejemanja obvestil tudi vsak čas odjavi na način, da pošlje sporočilo z zahtevo o odjavi na info@design.plans@gmail.com.

 

Varstvo in zaupnost osebnih podatkov zagotavljamo skladno z zapisanim v nadaljevanju tega pravnega obvestila

5. Načini plačila

Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa:

 • Plačilo po povzetju (z gotovino ob prevzemu); če ste navedli za dostavo drug naslov, plačilo po povzetju ni možno.

 • Po predračunu (z nakazilom na račun upravitelja spletne strani PROMO, Mojca Povhe s.p.).

 • Plačilo preko sistema PayPal.

Ob naročilu 2 planerjev so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za Slovenijo. Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja, Pošta Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

6. Postopek nakupa in račun

Nakup v naši spletni trgovini www.plansdesign.net je enostaven. Nakup in iskanje sta enostavna, saj lahko s pomočjo iskalnika ali preko podkategorij in filtrov hitro poiščete želeni izdelek.

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, izpolnite obrazec za nakup ali pa se registrirajte in nakup opravite kot registrirani uporabnik.

 

Omogočena so plačila prek PayPal, po povzetju, po predračunu in osebni prevzem.

Spletna trgovina omogoča tudi vpis promocijske kode, s katero si lahko zmanjšate znesek v košarici. Vpišete svoje podatke za dostavo in plačilo (podatki o kreditni kartici), ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup. To je mogoče kadar je aktivna promocijska koda.

 

PROMO, Mojca Povhe s.p. bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi. V primeru napake med nakupom, lahko kupec naročilo enostavno popravi, zamenja artikel ali nakup prekliče.

 

Koraki procesa nakupa:

 • 1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico
  Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na ime izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup.

 • 2. korak – (OPCIJSKO) vpis promocijske kode
  S klikom na košarico, vas preusmeri v košarico. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino z gumbi +/-.
  V kolikor imate »promocijsko kodo« za popust, jo lahko vpišete v polje »Koda za popust« in si s tem zmanjšate znesek vašega naročila. Promocijske kode lahko je mogoče pridobiti na več načinov. Preko oglaševalskih akcij na Facebok in Instagram profilu planspdesign in preko spletne strani www.plansdesign.net.

 • 3. korak– izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo)
  Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji pod gumbom »Prijavite se« v zgornjem meniju. Neregistrirani uporabniki kliknite nakup opravite z vpisom podatkov v košarici. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Potrdi«.

  Naslov za dostavo naročenega blaga se izpiše avtomatsko in je enak naslovu, ki ste ga vnesli v obrazec s kontaktnimi podatki. Če želite naročene izdelke prejeti na drug naslov (npr. v službo) ali jih poslati nekomu za darilo, kliknite pri polju dostava na »Naslov za dostavo in plačilo nista enaka« in nato vpišite zahtevane podatke.

  V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče. Na tej fazi vam ostane samo še izbira med ponujenimi načini plačila

 • 4. korak – plačilo (preverba naročila, izbira plačilnega načina in potrditev oz. zaključek nakupa)


Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja »Oddaj naročilo«, še enkrat preverite, če je znesek naročenih izdelkov pravilen. Preverite tudi naslov dostave. Prosimo, da v tem koraku izberete ustrezen način plačila in kliknite na »Oddaj naročilo«. Stran vas preusmeri glede na izbran način plačila, kjer vpišete plačilne podatke.

Potrdilo o uspešno oddanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov.

Spletna trgovina plansdesign.net je namenjena prodaji rokovnikov in pripomočkov za organizacijo. Več o PlanSdesign si lahko preberete v zavihku "O nas". 

7. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec v roku ene ure od oddaje prejme potrdilo o naročilu na njegov elektronski naslov.

Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikov elektronski naslov info.design.plans@gmail.com ali pokliče na telefonsko številko 041 467 740. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (PROMO, Mojca Povhe s.p.) sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro na telefonski številki 041 467 740 in preko elektronskega naslova: info.design.plans@gmail.com.

8. Dostava

Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije. Dostavni čas za izdelke na zalogi je 1-3 delovne dni od dneva oddaje naročila. Večina paketov pa je dostavljena naslednji delovni dan.

 

Opomba: Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. V primeru prevzema izdelkov s plačilom po povzetju plača kupec tudi poštne stroške, ki jih zaračuna Pošta Slovenije.

9. Odstop od nakupa in vračilo blaga

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v14 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov info.design.plans@.gmail.com .

 

Kupec ima pravico, da v 14 dneh, od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od naročila pravočasno, če je poslano v pisni obliki v roku 14 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.

 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Podjetje vrne prejeta plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Ob vračilu artiklov je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa.

NASLOV ZA VRAČILO BLAGA:
PROMO, Mojca Povhe, s.p., Klemenčičeva ulica 2, 8210 TrebnjeReklamacije in vračilo/zamenjava izdelkov
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti na prodajalčev naslov.

 

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.
Rok za zamenjavo izdelkov je 14 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

Stvarne napake

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. 

 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
 

Varnost
Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene.
Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

 

10. Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je kadar:

 • Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet.

 • Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana.

 • Izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.

 • Je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Stvarne napake prijavite na elektronski naslov info.design.plans@gmail.com.

11. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Uporabnik se bo lahko naročil na prejemanje e-novic in se od prejemanja tudi na enostaven način odjavil. Obvestila zajemajo informacije o aktualnih ali bodočih ponudbah, promocijo plansdesign.net ter druga oglasna sporočila plansdesign.net ali njenih partnerjev. Za prejemanje obvestil se smatra, da je potrebna osebna privolitev in prejemanje ni možno v kolikor pri registraciji uporabnik to ne označi ali se na drug način ne prijavi na prejemanje.

12. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta plansdesign.net

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Morebitne pisne pritožbe glede dokazane nedoslednosti oz. glede napačne vsebine pošiljke pri dostavi. uporabniki pošljejo ponudniku preko elektronskega poštnega naslova info.design.plans@gmail.com ali po klasični pošti na naslov: PROMO, Mojca Povhe s.p.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pisna pritožba mora biti podana najkasneje v sedmih (7) dneh od dostave
in mora biti natančno vsebinsko obrazložena. Po preteku tega roka kupec izgubi pravico zahtevati povračilo denarja od ponudnika storitve. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Predvideni rok za reševanje reklamacij je petnajst (15) dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14. Pravica kupca

Smatra se, da je nakup na spletni trgovini plansdesign.net izveden preko Pogodbe na daljavo. Jezik v katerem se sklepa pogodba, je slovenščina.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor kupec na poziv prodajalca ni poravnal zneska oziroma vnaprejšnjega plačila po predhodnem predračunu, kot zavarovanje k resnosti sklenitve posla, se smatra, da kupec ni sprejel ponudbe in da pogodba ni bila sklenjena. PROMO,Mojca Povhe s.p. o tem nemudoma obvesti kupca.

Natančne postopke pravice kupca, vračila blaga in reklamacije si poglejte pod točko 9. Odstop od nakupa in vračilo blaga

Način plačila in dostava

1. Način plačila

Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa:

 • Plačilo po povzetju (z gotovino ob prevzemu); če ste navedli za dostavo drug naslov, plačilo po povzetju ni možno.

 • Po predračunu (z nakazilom na račun upravitelja spletne strani PROMO, Mojca Povhe s.p.).

 • Plačilo preko sistema PayPal.

Ob naročilu 2 planerjev so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za Slovenijo. Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja, Pošta Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

2. Dostava

Dostava naročila traja od 2 do 4 delovne dni po prejemu bančnega nakazila oziroma plačila - med vikendi in prazniki ni dostave. V primeru plačila po povzetju dostava prav tako traja od 2-4 delovne dni.

 • Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

 • Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.

 • Naš partner pakete dostavlja v dopoldanskih urah na naslov, vnesen ob oddaji naročila.

 • Ker dostavna služba artikle dostavlja v dopoldanskih urah, se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov.

 • Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za poznejši prevzem.

 • Če kupec blaga ne prejme v nekaj dneh od odpošiljanja, o tem nemudoma obvesti ponudnika.

 • Ponudnik v tem primeru ugotovi vzroke in o tem obvesti kupca.

Koliko znašajo stroški dostave?

Strošek poštnine je odvisen od zneska naročenih izdelkov.

 • Za naročila plačana preko predračuna/PayPal poštnina znaša 2,00€.

 • Za naročila s plačilom po povzetju poštnina znaša 3,00€.

 • Za 2 ali več naročenih rokovnikov je poštnina brezplačna.

Odkupnino paketa lahko kurirju Pošte Slovenije ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo kurur izdal račun. V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa, vi pa ga kasneje z osebnim dokumetnom prevzamete na pošti.

Kam vse dostavljamo naročeno blago?

Naročeno blago dostavljamo na področju Republike Slovenije.
 

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec nas kupec kontaktira in se dogovori za zamenjavo izdelka. 

Varovanje osebnih podatkov

1. Varovanje osebnih podatkov

Podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovini plansdesign.net in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 5 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

PROMO, Mojca Povhe s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavni službi Pošte Slovenije bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Visoki varnostni standardi: Spletna stran plansdesign.net za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Vedno imate pravico do brezplačnih informacij, kjer lahko preverite pravilnost vaših shranjenih podatkov. Če želite, se lahko obrnete na info.design.plans@gmail.com in nam pošljete vašo zahtevo po e-pošti ali navadni pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi - v kolikor so v skladu z zakonom - izvedeni.

2.  Politika zasebnosti

Zagotavljanje zasebnosti
Ta izjava o zasebnosti definira kako podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p. uporablja in ščiti informacije, ki jih dajete ob uporabi te spletne strani. Podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p.  se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti. V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo le te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti. Podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p. lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov
Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi PROMO, Mojca Povhe s.p. uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine plansdesign.net. Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Za kaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?
Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov

 • ime in priimek

 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo

 • telefonska številka

 • e-mail naslov

 • čas in datum registracije

 • arhiv komunikacije s spletno trgovino

 • piškotki 

 • Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani plansdesign.net in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Namen obdelave podatkov

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.

 • Za vodenje evidenc o strankah.

 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.

 • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.plansdesign.net

 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) - več spodaj v področju 'uporaba vašega email naslova'

 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij)

 • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na www.plansdesign.net v kolikor stranka to privoli

Uporaba vašega email naslova:
1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.

2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.

3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info.design.plans@gmail.com in pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov PROMO, Mojca Povhe s.p., Klemenčičeva ulica 2, 8210 Trebnje. 

4. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Pravice uporabnikov oziroma strank po splošni odredbi GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

 • Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

 • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave; ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;

 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi; če je bila obdelava nezakonita;

 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice); ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;

 • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;

 • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.
Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje PROMO, Mojca Povhe s.p., kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko e-pošte.

Piškotki

1. Piškotki

Spletna stran www.plansdesign.net uporablja piškotke.
S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletne trgovine.
Piškotki (cookies) so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in željami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določenega izdelka, branosti članka na blogu itd. S pomočjo piškotkov lahko upravljalec spletne trgovine oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani.
Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne trgovine bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša, uporabniku prijaznejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove želje in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas. Upravitelj spletne trgovine PROMO, Mojca Povhe s.p. vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”). Upravitelj spletne trgovine lahko na osebni računalnik uporabnika shrani posredno piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Upravitelj spletne trgovine lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti upravitelj spletne trgovine zbira tudi IP naslove.

Stran gostuje pri wix.com in uporablja njihovo storitev postavitve strani in strežnikov, zato je odvisna od njihovega servisa. Več o tem si lahko preberete na https://support.wix.com/en/article/general-data-protection-regulation-gdpr.

Stran prav tako uporablja socialne vtičnike za Facebook, Instagram, ki ob uporabi sprožita piškotke.